Kezdőlap 9 Marketing 9 Keresőoptimalizálás 9 Weboldal elemzés a Google-től: web.dev – SEO tippek és trükkök

Weboldal elemzés a Google-től: web.dev – SEO tippek és trükkök

Keresőoptimalizálás

Az internet hőskorában még elég volt létrehozni egy weboldalt, hogy a konkurens cégek előtt legyünk egy lépéssel. Idővel megváltozott ez a kényelmi helyzet és már azt is számításba kell, hogy hogyan néz ki egy oldal, milyen gyorsan töltődik be, mennyire egyszerű használni és mennyire SEO barát. (tény, hogy még most is rengeteg cég nem rendelkezik weboldallal)

Miért érdemes használni a Google eszközét?

A Google a legnépszerűbb kereső algoritmus Magyarországon (továbbá: Európában, Amerikában), így ha a találati listákon nem vagyunk megtalálhatók vagy csak az 5. oldal után, akkor rengeteg látogatótól fosztjuk meg magunkat. 

Milyen információkat ad a web.dev?

Az eszköz pár perc alatt elemzi a weboldal jelenlegi állapotát, 4 szempont szerint és 0-100-ig pontozza azt, illetve javaslatot tesz az értékek javítására.

  • Teljesítmény: olyan javaslatokat tartalmaz, amely a betöltődési és futási sebesség optimalizálásra tesz javaslatok
  • Használhatóság: mennyire könnyű az oldalt átlátni, használni
  • Legjobb gyakorlatok: olyan tanácsok listája, amelyekkel minőségi javulást érhetünk el, más oldalak optimalizálásának legjobb eszközeit javasolja
  • Keresőoptimalizálás: SEO irányelveknek megfelelő javaslatok listája

Hogyan javítsuk ennek megfelelően a weboldalunkat?

Az egyes javaslatokat fontosság szerint rendezi listába az eszköz, így célszerű a listán sorban haladni. Az egyes tételekhez a Google segédletet is biztosít, így azok alapján javíthatók a hibák.

Pro tipp: érdemes megnézni, hogy az egyes tétel megvalósítása mennyi időt igényel és mekkora hasznot hoz. Pl. képméretek optimalizálása 100+ kép esetén vagy böngésző gyorsírótárazásának bekapcsolása = mindkét feladatot meg kell valósítani, de az utóbbi beállítása sokkal gyorsabban megvalósítható egy plugin segítségével, valamint azonnali eredményt is produkál, míg a képek átméretezés több időt vesz igénybe, még plugin használatával is.

Ennyire egyszerű?

Igen is és nem is. A leírások sok esetben hasznosak, DE vannak olyan feladatok, amelyek megvalósításához érdemes szakember segítségét igénybe venni. Sok esetben a „házibarkács” is hoz eredményt, DE sokkal több időt kell ráfordítani (kutatás, tanulási folyamat, többszöri újrakezdés), mint ha egy szakember a több éves tapasztalatával rutinosan valósítja meg az alap szolgáltatást és látja el az oldalt személyre szabott eszközökkel.

Hogyan néz ki egy elemzés és mit látunk benne?

  • az éppen elemzett oldal
  • az elemzés időpontja – teljes report megtekintése, illetve letöltés gomb
  • a 4 téma és a hozzá tartozó értékek
  • főbb paraméterek
  • a javasolt változtatások lista nézete fontosság szerint priorizálva (a képen már nem látható) 

A képen Az Egy szakállas férfi oldal (saját projekt) elemzése látható. Az optimalizálás jelenleg is zajlik, így további javulás várható (természetesen, ha lesz idő az oldalra). A jelenlegi eredmény az oldal kezdeti állapotához képest barátinak mondható, hiszen a több mutatóban is 50 alól indult (teljesen optimalizálatlan állapot). 

Mitől függ egy weboldal – jelen esetben egy WordPress weboldal – elemzési eredménye?

  1. A kiszolgáló tárhely gyorsasága, illetve konfigurálhatósága (PHP, adatbázis, SSD stb.)
  2. A WordPress verziószáma, pluginek és témák állapota (mindig a legfrissebb)
  3. Használt eszközök száma (minél több a plugin annál több minden fut betöltődéskor)
  4. Választott téma minősége (jelenleg egy ingyenes témát használunk, Divi estén pont most jelentettek be 1mp körüli gyorsulást)

Ajánlatkérés SEO alap, profi vagy egyéni csomagra

Szolgáltatás bemutatás: SEO alap, profi vagy egyéni csomagra

 

 

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

HelloPack WordPress bővítmény csomag
HelloPack WordPress bővítmény csomag

Hírlevél feliratkozás

  1. Elsőkézből értesülhetsz új tartalmainkról
  2. Készülő Online Kurzusaink tesztelője lehetsz
  3. Tájékoztatást kapsz az új tematikus hírlevél listáinkról



Kiemelt bejegyzések

HelloWP Becsültekasszás Szerződésminták [Affiliate marketing]

A közös munka előtt el szoktam mondani a leendő ügyfélnek/partnernek, hogy a weboldal üzemeltetésnek jogi feltételek teljesüléséhez kötött (HA teljesíti, akkor nincs gond; HA nem akkor büntetésre számíthat ellenőrzéskor). Mivel a jogi ismeretem minimális, ezért ebben...

HelloPack WordPress bővítmény csomag [Affiliate marketing]

2021. márciusában kezdtem el használni a HelloPack WordPress bővítmény csomagot, pedig már egy ideje szemeztem vele, hiszen olyan pluginekhez ad hozzáférést, mint:  az összes gyári WooCommerce bővítmény; Divi, Elementor és Oxygen builder és kiegészítőik; formok;...

Pin It on Pinterest